DIABETES A KÁVA

0
677

Ste vášnivý kávičkár no máte obavu čo obľúbený nápoj urobí s Vašou hladinou glykémie? Dávame pre Vás do pozornosti  jednoduché riešenie. Nahraďte klasickú praženú kávu zelenou, ktorá má mnoho pozitívnych účinkov na zdravie. Jedným z nich je aj jej priaznivé pôsobenie na  hladinu cukru v krvi.

Zrná zelenej kávy totiž majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré poskytujú spoľahlivú ochranu celému nášmu organizmu. Chránia nás napr. pred negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia, pred škodlivými látkami v jedle alebo všeobecne pred voľnými radikálmi. Najvýznamnejším z antioxidantov v zelenej káve sú chlorogénne kyseliny a kyselina kávová.  Sú známe tým, že redukujú uvoľňovanie glukózy z pečene do krvi a tým znižujú riziko vzniku cukrovky či kardiovaskulárnych chorôb. Spolu s kofeínom tým zabraňujú premene cukrov a tuky.

Mnoho ľudí teda už prišlo na to, že zelená káva je ideálny pomocník pri úprave telesnej hmotnosti. Ak by ste si ju predsa chceli osladiť, môžete siahnuť napríklad po spomínanom brezovom cukre. ☺

 

Komentáre